Jobbsøkerkurs

 

I dag er det fredag og snart helg!!

Til forsiden

Liten oppsummering for uken, fra jobbsøkerkurset.

Mange jobber blir sjeldent annonsert, man mener at bare 20 % av alle jobber blir annonser på sånn som finn.no eller nav.no. Mange bedrifter legger ikke ut, eller har egne hjemmesider, der de legger ut for ledig stilling.

Samt at mange ganger sitter det en arbeidsgiver som kanskje har bruk for akkurat din kompetanse, eller det på det tidspunktet har kommet inn en langtidssykemeldt, eller en beskjed om at det går en person ut i svangerskapspermisjon.

Åpen søknad kan være en god ide å levere til dit du ønsker å jobbe. Mange ganger kan det være lurt å oppsøke arbeidsgiveren, få snakke med en leder. Jeg har selv fått tips om at skal du ringe en arbeidsgiver gjør dette i mellom kl. 9.00 og 9.30, da har arbeidsgiveren fått kommet i gang med den første kaffekoppen og er i gang med oppstart av dagens gjøremål. Etter kl 10, er som regel alle godt i gang og har sjelden tid til å snakke med DEG.

Annonserte søknader

Annonserte søknader er det svært viktig å kunne lese stillingsannonsen, besvare i søknaden din motivasjon til hvorfor du ønsker å jobbe akkurat i den bedriften og husk alltid besvare slik at den kan gjenspeiles til annonsert stilling.

Skriv aldri for mye, gjenta deg for mye og spar litt til intervjuet.

Intervju

En arbeidsgiver inviterer deg til inervju fordi, han/henne har likt din søknad og CV og mener DU er en god kandidat. Her er det viktig å ha forberedt deg samtidig passe på at du er like motiverende og entuiastisk som da du søkte på stillingen. Førsteinntrykket har mye å si, gjerne med blikkontakt, presentere deg og gå til dit du blir henvist av arbeidsgiver.

I lokalet kan det godt være flere tilstede under intervjuet, når du besvarer spørsmål er det viktig at du inkluderer de som er tilstedet i rommet, slik alle er med på intervjuet. Kan godt tenkes at en av disse er avgjørende for at DU blir valgt eller ikke.

Spørsmål som kan komme på et intervju:

  • Kan du fortelle om deg selv? Her er det viktig å ha tenkt over hva du skal si, jeg for min del mener du skal være kort og presis, og lurt å øver på, før intervjuet.
  • Hva er dine svake/sterke side. Ofte lett å prate om noe du vet du er flink til, men kanskje noe verre å fortelle ting du er svak i, jeg mener du skal alltid fortelle det positive om deg, selv de tingene du kan jobbe med, bør fremlegges, slik at det ikke fremstår som et problem hos arbeidsgiveren

Sprøsmål som ikke er lov å stille:

  • Har du sittet inne?
  • Har du god eller dårlig helse?
  • Er du medlem i en organisasjon? Er noen eksempler på spørsmål, arbeidsgiver ikke skal stille, men kanskje være lurt å reflektere over da spørsmålet likevel kan komme.

CV

Her har jeg forslag til en CV-mal, den skal være konkret og presis.

Det finnes sikkert mange typer CV-er, det viktigste er at den er oppdatert hver gang du sender den til din nye arbeidsgiver, kanskje får frem det som er viktig for din jobb!!Legg gjerne inn et bildet i CVen

[Skriv inn navnet ditt]

[Velg dato]

Adr.:
Mobil:
E-post:

Født:

Status:

innledning

UTDANNING:

ARBEIDSERFARING

PROSJEKTER

AUTIRISASJON:

VERV O.L:                               

kvalifikasjoner

Språk:

 Skriftlig:

Data:

REFERANSE:          

  

Med vennlig hilsen

 


Ønsker alle mine lesere og følgere en riktig god fredag og helg!!


 #jobb "hverdag #samfunn

0

Skriv en ny kommentar