hits

Personlig nettverk i jobbjakten

Flere bruker personlig nettverk i jobbjakten

I dag må man promotere seg selv i de kanalene man har, mener ekspertene.

Stadig flere BI-studenter går andre veier enn å søke på klassiske jobbannonser når de skal skaffe seg jobb.

I skolens arbeidsmarkedsundersøkelse for 2013 svarer 12,1 prosent at de fikk jobb gjennom sine personlige nettverk. Det er en økning fra 11,1 prosent året før.

I undersøkelsen ble det første gang ble det også spurt om man hadde fått jobb ved å bruke sosiale medier, noe litt over 5 prosent svarte at de hadde gjort.

LES OGSÅ: Én av tre bruker sosiale medier til jobbjakt

- En trend

Daglig leder Geir Lynne i rekrutteringsselskapet Raadhusgruppen sier han merker at mange benytter seg av nye metoder for å kapre drømmejobben.

- Vi opplever at flere får jobb via noen de kjenner. Folk har blitt flinkere til å bygge seg nettverk, og å bruke de kontaktene de har på en smart måte, sier han. 

- Det er også helt klart en trend at jobbsøkere viser seg frem på sosiale medier, legger han til.

På E24 Bedrift kan du sjekke nøkkeltallene til potensielle arbeidsgivere.

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Arbeidsledighet

Arbeidsledighet

48, Sandefjord

Jeg er en arbeidsledig kvinne på 48 år, jeg har drevet mitt eget bemanningsbyrå, kanskje litt rart å se meg her, men etter å ha gått konkurs, har jeg endt opp i arbeidsledighetskøen og blitt en NAV-er. Med denne bloggen ønsker jeg å dele erfaringer og muligheter for arbeidslivet og hva som kan være lurt å gjøre, for å holde seg oppdatert i mens du går ledig. -Hva kan du forbedre? -Kan jeg lære noe nytt? - Gå på biblioteket? -Hva kan NAV hjelpe meg med? Og være jobbsøker er en heldagsjobb.. Jeg vil også, vise frem kontraster i livet.. Ønsker du å støtte meg, kan du donere noen kr. til meg ved å linke deg inn på Tradetracker.com

Kategorier

Arkiv