Fredag og helg igjen

I disse høstdagene legger man ofte grunnlaget for hvordan resten av året skal se ut..

Man tror kanskje man begynner det nye året i januar, men for de fleste kanskje av oss, begynner skole og utdannelse på høsten.

Det får meg til å tenke på, hva lønner det seg å utdanne seg i? Hva er det mest lønnsomme? Hvor ligger garantien for at DU skal få DIN drømmejobb og bli der? Jeg for min del startet min karriere kanskje litt sent i livet, jeg var 30 da jeg var ferdig utdannet hjelpepleier ved voksenopplæring.. Jeg hadde da jobbet som pleieassistent i noen år før jeg tok utdannelsen. Husker godt jeg ble oppfordret til å FÅ deg fagbrev, dette kan du banke i bordet med. Jeg gjorde som folk sa og gikk i gang med et komprimertløp med hjelpepleierutdanning og tok 3 årlig hjelpepleier på 2 år. Jeg studerte natt og dag, jeg gjennomførte hjelpepleieren med gode karakterer og fikk raskt jobb på sykehuset i Larvik en 50 % stilling. Noe jeg var super fornøyd med. Det å få ett bein innenfor var veldig viktig.

Min start på min karriere ble til at jeg jobbet 3 delt turnus og jobbet hver 3. helg nattevakt og tok på meg masse ekstravakter så første mnd jobbet jeg langt over time antallet for full stilling.. Jeg hadde perioder hvor jeg jobbet dobbeltvakter og gjerne 14 dager i strekk med et par dager fri.. Den gangen var jeg ung og sprek, og kunne stå på. Samtidig hadde jeg den gangen mann og barn. Som også tok oppmerksomheten min, der jeg deltok som klassekontakt og ble leder i FAU og ble sittende i samarbeidsutvalget. Jeg er også korpsmusiker og spilte den gangen også i korps, samme året jeg ble leder i FAU ble jeg jaggu formann i korpset også, så engasjementet var det ikke noe å si på.. Opp i alt dette skulle jeg også være "frue" i huset..

Da det var gått ca 4 -5 år begynte kroppen å si i fra, nakken som jeg hadde skade i fra før, begynte å si i fra, den slo seg helt vrang og jeg gikk konstant med smerter i nakken, som førte til at jeg ble sykemeldt og etterhvert langtidssykemeldt. Etter ca 1 år som sykemeldt fikk jeg tilbud om å komme på Fønix på noe som het "jobbmatch kurs" der jeg deltok i en 12 ukers periode. På denne tiden fikk jeg muligheten til å jobbe som sekretær ved sykehuset i Tønsberg som postsekretær på kveldstid, da sto den siste delen av sykehuset ferdig. Og planen til sykehuset var å betjene skrankene til sengepost avdelingen åpen på kvelden. Jeg var svært heldig her, da jeg fikk opplæring på dagtid og lærte godt det de gjorde også på dagtid, da Larvik sykehus ligger under samme arbeidsgiver kunne jeg også datasystemet veldig godt som het PIMS den gangen. Dermed var jeg såpass heldig at jeg steppet inn som vikar og jobbet 100 % i hele den ferien i 2006. I oktober 2006 fikk jeg starte opp ved Tønsberg ressurs og tok helsesekretær faget, det gjennomførte jeg på 6 mnd, jeg fikk godskrevet alle de fagene jeg hadde fra hjelpepleien, men jeg måtte friske opp hjelpepleierfaget fra 2000 før eksamen. Og sto da våren i 2007 ferdig med autorisasjon som helsesekretær.. 

Siden har jeg jobbet i Oslo både ved Capio og Rikshospitalet, men siden dette har jeg slitt med å få full stilling som hjelpepleier eller helsesekretær høyeste faste stillingen jeg har hatt, har vært 48,12 % stilling.

Jeg startet selv Lines Helsepersonell AS i 2013 og startet opp et bemanningsbyrå ved utleie av helsepersonell.. Som gikk veldig godt fra 2014 og vi omsatte for ca 1,5 mill i 2015 Så bestemmer oppdragsgiver for å drive selv og dermed gikk inntekten for firma kraftig ned i 2016 og dette var kroken på døren for LHP. 

Her sitter jeg da, med masse erfaring, innen alt fra driv av bedrift til personalansvar, lønn og regnskap. HR innen bemanning og rekruttering, jeg har god innsikt i hvordan en CV og søknad skal se ut. Men for mange arbeidsgivere er jeg blitt for dyr, eller at jeg ikke har den rette bachlorgrad.. 

Til deg som arbeidsgiver, som har plass til en dame på 48 år, med kreativitet, høy arbeidsmoral og er raskt til å lære ikke minst nøyaktig og presis.. Lønn blir vi enige om er klar for å begynne å jobbe for deg..

Ønsker alle en riktig fin fredag..

 

 

 

2

Men du kan ikke ha gitt deg helt, jeg så vel noe fra LHP for ikke lenge siden?

Ha en super fredag :)

Elisabeth: Det er Lenas Helsepersonell

Skriv en ny kommentar