Julens tradisjoner

Jeg leste akkurat Martinehalvs blogginnlegg og måtte si noe om dette...

Julen i Norge har alltid vært en sterk tradisjon og "På låven sitter nissen med sin julegrøt" har vært barnetro i all sin tid. 

Det rare er de som vil forandre på tradisjonene er ikke innvandrere selv, men jeg leser ofte at det rektor ved enkelte skoler som innfører, nei til juleavslutningen, nisseluer og julesanger, mange innvandrere synes det er en koselig tid i møte, og flere integrerer julen inn i deres samfunn..

For mange er julen en fin tid, og for noen er det en tid hvor flere sliter psykisk da ikke alle har opplevd julen med "Lyser i stille grender", men med vold, rus og alkohol.. det burde butikk og handel kanskje mer ta hensyn til, når man ser at julen kommer i butikken allerede i oktober, så er det mange der ute som faktisk gruer seg til jul.. Og dette preges mange. Julen har blitt til gavehysteri, ingen som lager gaver lenger, her skal alt handles inn.. Bruk heller mer tiden på å spre glede og gi av oss selv.. 

Så burde det være opp til skolen og innføre tradisjoner fra ulike kulturer, slik at alle kulturer kan få sin plass i skolen, men ikke fjerne juletradisjonen eller andre såkalte kristne tradisjoner.. Jeg er sikker på, at får man bli med inn i ulike kulturer og feirer hverandres tradisjoner, vil det være mer inkluderende og skape et felles samfunn og ikke minst gir mer forståelser for alle.

 

 

Én kommentar

Tom Kristoffersen

11.11.2017 kl.21:04

Virker som om slike saker kommer frem hvert år og i mange av sakene har det vært sterkt overdrevet. Man snakker jo aldri om de som f.eks liker vår tradisjon. Julehysteriet er det handelsdelen som har skapt. Selv tar jeg det helt piano når det gjelder julen, og stresser ikke av den grunn. Selv bare lengter jeg etter at solen skal komme tilbake siden vi nå går inn i full mørketid, det er for meg rene julaften når sola dukker opp igjen:)

Skriv en ny kommentar

Arbeidsledighet

Arbeidsledighet

48, Sandefjord

Jeg er en arbeidsledig kvinne på 48 år, jeg har drevet mitt eget bemanningsbyrå, kanskje litt rart å se meg her, men etter å ha gått konkurs, har jeg endt opp i arbeidsledighetskøen og blitt en NAV-er. Med denne bloggen ønsker jeg å dele erfaringer og muligheter for arbeidslivet og hva som kan være lurt å gjøre, for å holde seg oppdatert i mens du går ledig. -Hva kan du forbedre? -Kan jeg lære noe nytt? - Gå på biblioteket? -Hva kan NAV hjelpe meg med? Og være jobbsøker er en heldagsjobb.. Jeg vil også, vise frem kontraster i livet.. Ønsker du å støtte meg, kan du donere noen kr. til meg ved å linke deg inn på Tradetracker.com

Kategorier

Arkiv

hits